Depression

Depression

 

Vi oplever alle sammen mange forskellige følelser – alt fra både at være ked af det til glæde til nedtrykthed og sorg. Det er helt naturligt at opleve nedtrykthed og perioder, hvor man kan være ked af det. Når vi taler om depression, så er det lidt anderledes end perioder, hvor man kan være mere trist og ked af det, end man plejer at være.


Depression er en sindstilstand, hvor man gennem længere tid er meget nedtrykt og har mange triste tanker. Bare det at komme igennem dagens timer kan opleves som en kamp. Ting, som du plejer at sætte pris på, kan føles ligegyldige, og pligter kan opleves som uoverkommelige.


Du oplever måske ligegyldighed, appetitløshed, søvnproblemer, uendelig træthed og muskelspændinger. Måske er du mindre fysisk aktiv, end du plejer, og da man ofte trækker sig fra sociale aktiviter, når man er ramt af depression, kan der opleves ensomhedsfølelse. Dette medfører mere tristhed og måske endda selvbebrejdelse. Hermed er depressionens onde cirkel i gang.


I min klinik møder jeg ofte unge og voksne, som er ramt af depression. Årsagerne til depressionen kan være mange, og en depression kan samtidig også opleves på mange forskellige måder. Fælles er dog, at depression er en pinefuld tilstand, uanset om du er ung eller voksen. Derfor kan det være hjælpsomt med samtaler med fokus på, hvorledes det kan blive muligt at bryde depressionens onde cirkel samt på, hvordan livet kan komme til at give glæde og mening.

depression psykolog

depression psykolog

depression psykolog

depression psykolog

depression psykolog

depression psykolog